Super Junior

17. března 2013 v 20:22 | Ady |  KPOP profiles
(ještě se všemi členy)
Super Junior (슈퍼 주니어) je chlapecká skupina z SM Entertaiment. Skupina se skládala ze 13-ti členů: Leeteuk (leader), Heechul, Hangeng, Yesung, Kangin, Shindong, Sungmin, Eunhyuk, Donghae, Siwon, Ryeowook, Kibum a nejmladší Kyuhyun. Debutovali 6.listopadu 2005 jako Super Junior 05 (v tuto dobu byli ještě bez Kyuhyuna), což měl být projekt a název skupiny se měl každý rok měnit takže Super Junior 06, 07 a tak dál. Poté se ale v roce 2006 přidal Kyuhyun skupina si nechala stále jméno Super Junior. V průběhu let byli tozděleny do několika podskupin:
  • Super Junior K.R.Y (Kyuhyun, Ryeowook a Yesung)
  • Super Junior T (Leeteuk, Heechul, Kangin, Shindong, Sungmin a Eunhyuk)
  • Super Junior M (Sugmin, Eunhyuk, Zhou Mi*, Donghae, Siwon, Ryeowook, Kyuhyun a Henry*)
  • Super Junior H (Leeteuk, Yesung, Kangin, Shindong, Sungmin a Eunhyuk)
* Zhou Mi a Henry jsou pouze členové v podskupině Super Junior M.

Členové skupiny se pak začali věnovat i hraní a hostování v různých show.
Kibum se chtěl zaměřit na hereckou kariéru a od třetího alba už se nezúčastňuje aktivit Super Junior a Hangeng opustil skupinu kvůli vniřnímu problému se společností. Kangin v roce 2010 nastoupil na vojnu a 16.dubna 2012 se vrátil zpátky do skupiny.
Na vojně se momentálně nachází tři členové: Heechul, který nastoupil v roce 2011 a v červenci tohoto roku by se měl vrátit do skupiny. Leeteuk, který by se měl vrátit příští rok, tedy v roce 2014. A nedávno nastoupil Yesung. V současné době je tedy 8 aktivních členů.
Jejich fanklub nese název E.L.F což je zkratka pro Everlasting Friends a jejich oficiální barvou je perlově safírová modrá.
(současných 9 aktivních členů - zleva: Shindong, Sungmin, Ryeowook, Kyuhyun, Donghae, Siwon, Yesung, Kangin a Eunhyuk)
Oficiální stránky:

Korejská diskografie

Studiová alba
  • SuperJunior05 (Twins) (2005)
  • Don't Don (2007)
  • Sorry, sorry (2009)
  • Bonamana (2010)
  • Mr. Simple (2011)
  • Sexy, Free & Single (2012)
Písně
  • Show Me Your Love feat. TVXQ (2005)
  • U (2006)

Japonská diskografie

Písně
  • Bonamana (2011)
  • Mr. Simple (2011)
  • Opera (2012)
  • Sexy, Free & Single (2012)
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
to love is to receive a glimpse of heaven.